ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ -ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΙΑΝΟ




                              ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΙΑΝΟ


Το Εθνικό Ωδείο Νεαπόλεως εντάσσει το Μοντέρνο Πιάνο στα μαθήματα του με σκοπό την συστηματική διδασκαλία της σύγχρονης  μουσικής.

Τα μαθήματα ακολουθούν την ύλη του RSL-Rockschool, ή αν ο μαθητής το επιθυμεί, η ύλη εξατομικεύεται.

             Ο όρος μοντέρνο πιάνο αναφέρεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, όπως blues, rock n´roll, boogie woogie,latin, jazz κ.α. Σε αντίθεση με την -κατά περιόδους- ιδιαίτερα αυστηρή «δυτική μουσική»,  η μοντέρνα μουσική  και το μοντέρνο πιάνο είναι πολύ πιο ρευστά, συνδυάζουν ετερόκλητα στοιχεία και επιρροές και αφήνουν στο μουσικό μεγαλύτερα περιθώρια έκφρασης!

            Τα μαθήματα του μοντέρνου πιάνου απευθύνονται σε μαθητές κάθε ηλικίας κι επιπέδου. Απευθύνονται τόσο στους αρχάριους , όσο και σε αυτούς που έχουν γνώσεις πιάνου και ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν περισσότερα μουσικά μονοπάτια. Είναι ατομικά,προσαρμοσμένα πάντοτε στις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε μαθητή. Γίνονται μια φορά την εβδομάδα και  η διάρκεια τους  ξεκινάει από 40 λεπτά και φτάνει τη μία ώρα, ανάλογα με το επίπεδο.

            Στο πλαίσιο τους , ο μαθητής έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με διάφορα μουσικά στυλ ,μέσα από τα κομμάτια και τις ασκήσεις που παίζει, και να αναπτύξει πολλές τεχνικές. Ακόμη, γίνεται πιο δημιουργικός και εξωστρεφής, μαθαίνοντας και κατακτώντας σταδιακά την τέχνη του αυτοσχεδιασμού, ο οποίος του επιτρέπει να εκφράζει τις ιδέες του και να έρχεται σε στενότερη επαφή με τη μουσική.Μπορεί επίσης να συμμετέχει στο Εργαστήρι Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου.

            Παράλληλα με το πρακτικό μέρος του μαθήματος, καλύπτεται και η σχετική ύλη της θεωρίας με εύληπτο τρόπο, ώστε ο μαθητής να κατανοεί όσο το δυνατόν καλύτερα τη μουσική που παίζει.

            Τέλος, το μάθημα ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα του Rockschool, και υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για τις αντίστοιχες εξετάσεις διαβάθμισης και την απόκτηση πιστοποιητικών για όποιον ενδιαφέρεται.


            Σας καλούμε να δείτε με νέα «μάτια» το πιάνο και να ταξιδέψετε μαζί μας στον υπέροχο κόσμο της μουσικής!

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

 

Copyright © 2013. Εθνικό Ωδείο Νεαπόλεως - All Rights Reserved