Αρχική » » 3ο Σεμιναριο Δημιουργικής Ακρόασης και Ανάλυσης-29/4/17

3ο Σεμιναριο Δημιουργικής Ακρόασης και Ανάλυσης-29/4/17


3οΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ

Σάββατο 29/4/17
5.00μ.μ-8.00μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 27/4/17
κόστος συμμετοχής 15€

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν προυποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις μουσικής .

Στο 3ο κατα σειρά σεμινάριο Δημιουργικής ακρόασης και Ανάλυσης θα προσεγγίσουμε την Ρομαντική Συμφωνία με ακροάσεις και σχολιασμούς απο τον εισηγητή ,αλλά και απο τους συμμετέχοντες .Η μέθεξη της ομαδικής ακρόασης και οι συζητήσεις που την ακολουθούν συνιστούν μιά πλούσια μουσική εμπειρία για όλους μας...


''Και μετά τον Μπετόβεν, τι; Αυτό το ερώτημα απασχολούσε όλους τους συνθέτες του 19ου αιώνα, τουλάχιστον στην Αυστρία και την Γερμανία. Κι όμως τα  έργα του Σούμπερτ και του Σούμαν δειχνουν οτι απο πολύ νωρίς  οι  συνθέτες αυτοί άνοιξαν νέους δρόμους στην Συμφωνία, οδηγώντας την σε έναν ιδιαίτερα αισθαντικό λυρισμό. Ο Μπραμς έρχεται με το έργο του να νοσταλγήσει την κλασική φόρμα και σαφήνεια, ενώ με τον Μπρούκνερ και τον Μάλερ η Συμφωνία  φτάνει σε πρωτόγνωρες κορυφώσεις μέσα στο πνευματικό κλίμα του ώριμου Ρομαντισμού. Στο σεμινάριο ακούμε πολλή  μουσική και συζητάμε για την ιδιαίτερη μουσική γλώσσα και ιδιοσυγκρασία του κάθε συνθέτη. ''
                                                                                  Αναστάσσης Φιλιππακόπουλος








Ο Αναστάσης Φιλιππακόπουλος γεννήθηκε το 1969 στη Γαλλία. Έγραψε τα πρώτα του κομμάτια δίπλα στον Μιχάλη Τραυλό. Την περίοδο 1989–1994 σπούδασε σύνθεση στην Ανώτατη Ακαδημία των Τεχνών Βερολίνου (σήμερα Universitaet der Kuenste Berlin) με τους W.Szalonek και F.M. Olbrisch.
Από το 2003 είναι μέλος της διεθνούς ομάδας συνθετών Wandelweiser ( www.wandelweiser.de) To 2006 κυκλοφόρησε c.d. του με τίτλο “solo Pieces” από την Edition Wandelweiser Records.
Η μουσική του έχει παιχτεί στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. από μουσικούς στους οποίους περιλαμβάνονται οι διευθυντές ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ με την Κ.Ο.Θ. και την Καμεράτα, Mark Menzies με την Calarts String Orchestra, οι φλαουτίστες Antoine Beuger, Κατερίνα Τσενς, Ναταλία Γεράκη και Christine Tavolacci, οι ομποϊστες Κώστας Τιλιακός και Kathy Pisaro, οι κλαρινετίστες Γιάννης Σαμπροβαλακης, William Powell και Jurg Frey, ο τρομπονίστας Craig Shepard, ο κιθαρίστας Denis Sorokin, οι πιανίστες John mc Alpine, Dante Boon, Teodora Stepancic, Mark So, Manfred Werder, Daniel Brandes, Μαρία Αλούπη και Leo Svirsky, ο κιθαρίστας Denis Sorokin, η τραγουδίστρια Irene Kurka και άλλοι.
Το 2012 επισκέφτηκε το California Institute of the Arts στο Λος Αντζελες ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης όπου παρουσίασε τη μουσική του σε συνεργασία με τους συνθέτες Michael Pisaro και Michael Jon Fink.
Στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το νέο c.d. του από την EWR με τίτλο “songs and piano pieces”.

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

 

Copyright © 2013. Εθνικό Ωδείο Νεαπόλεως - All Rights Reserved