Αρχική » » ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ-ΑΝΑΛΥΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ-ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η Συμφωνία στον Κλασικισμό-Σεμινάριο δυναμικής ακρόασης και ανάλυσης.
Σάββατο 26/11/16
4.00μ.μ.-7.00μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 24/11/16-κόστος 15€

H Συμφωνία στον Κλασικισμό
δημιουργική ακρόαση - δημιουργική ανάλυση


εισηγητής : Αναστάσης Φιλιππακόπουλος

Την ιστορική περίοδο που ονομάζεται κλασικισμός, από το 1750 μέχρι περίπου το 1825, η μορφή της Συμφωνίας δεσπόζει στον χώρο της ορχηστρικής μουσικής. Ο Χάυντν, ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν δημιούργησαν έργα απαράμιλλης ομορφιάς τα οποία μέχρι σήμερα μας ξεπερνούν. Στην συνάντηση με τους σπουδαστές ακούμε συγκεντρωμένοι συμφωνικά μέρη, και ύστερα συζητάμε για την μορφή, την ενορχήστρωση, την ιδιαιτερότητα στη γλώσσα και στο περιεχόμενο του κάθε συνθέτη και του κάθε έργου. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάπτυξη της υποκειμενικής ματιάς του κάθε σπουδαστή. Ετσι ανοίγεται ένας δρόμος στην βαθύτερη κατανόηση της δυτικής μουσικής γενικότερα. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και συμμετέχοντες που δεν γνωρίζουν μουσική.



Ο Αναστάσης Φιλιππακόπουλος γεννήθηκε το 1969 στη Γαλλία. Έγραψε τα πρώτα του κομμάτια δίπλα στον Μιχάλη Τραυλό. Την περίοδο 1989–1994 σπούδασε σύνθεση στην Ανώτατη Ακαδημία των Τεχνών Βερολίνου (σήμερα Universitaet der Kuenste Berlin) με τους W.Szalonek και F.M. Olbrisch.
Από το 2003 είναι μέλος της διεθνούς ομάδας συνθετών Wandelweiser ( www.wandelweiser.de) To 2006 κυκλοφόρησε c.d. του με τίτλο “solo Pieces” από την Edition Wandelweiser Records.
Η μουσική του έχει παιχτεί στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. από μουσικούς στους οποίους περιλαμβάνονται οι διευθυντές ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ με την Κ.Ο.Θ. και την Καμεράτα, Mark Menzies με την Calarts String Orchestra, οι φλαουτίστες Antoine Beuger, Κατερίνα Τσενς, Ναταλία Γεράκη και Christine Tavolacci, οι ομποϊστες Κώστας Τιλιακός και Kathy Pisaro, οι κλαρινετίστες Γιάννης Σαμπροβαλακης, William Powell και Jurg Frey, ο τρομπονίστας Craig Shepard, ο κιθαρίστας Denis Sorokin, οι πιανίστες John mc Alpine, Dante Boon, Teodora Stepancic, Mark So, Manfred Werder, Daniel Brandes, Μαρία Αλούπη και Leo Svirsky, ο κιθαρίστας Denis Sorokin, η τραγουδίστρια Irene Kurka και άλλοι.
Το 2012 επισκέφτηκε το California Institute of the Arts στο Λος Αντζελες ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης όπου παρουσίασε τη μουσική του σε συνεργασία με τους συνθέτες Michael Pisaro και Michael Jon Fink.
Στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το νέο c.d. του από την EWR με τίτλο “songs and piano pieces”.

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

 

Copyright © 2013. Εθνικό Ωδείο Νεαπόλεως - All Rights Reserved